FI KVA Vanhan ratsutien Taika

Taika haettiin Juukaan Pohjanmaalta reisjärveltä pentuna vuonna 2015. Tavoitteena oli saada vähän vieras sukuisempi narttu, mitä täällä päin yleensä on.

Pentu syksynä taika ei vielä ollut koeiässä, yhden hirven sille kuitenkin kaadoin Taikan ollessa 6 kuukauden ikäinen.

Taikasta tuli käyttövalio 1v ja 9kk iässä. Taika on nöyrä narttu joka tulee aina kutsusta, myös haukkutiheys on monesti toisella sadalla. Kiinnostusta Petoriistalle myös löytyy niinkuin isältään ja äitiltäänkin, ja karhu haukkuakin on saatu pimenevässä illassa kuunnella, taikalla on myös muutama ilveshaukku vapaasta hausta.


Ulkomuoto on kunnossa ja korkeutta noin 58cm. Seuraavaksi linkki jalostustietokantaan: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?Rek...


FI KVA Vesikorven Aku

Aku haettiin taloon 2011 polvijärveltä, kyseessä oli todellinen lapsitähti, ja niin riistaintoinen koira riistalle kun riistalle. Ensimmäinen haukku sattui vahingossa jo 4kk iässä, 5kk iässä seurasi 5km ja sain tienylityksestä välistä kiinni. 6kk iästä lähtien haukkui jo erää ja seurasi hirveä parhaillaan 75km putkeen. Ensimmäisenä syksynä ajoi oikeastaan kaikkea mikä maata pitkin meni.

Käyttövalioksi Aku tuli ensimmäisenä koesyksynään viidellä kokeella reilun puolentoista vuoden iässä. pisimmät kiinniotetut karkot koekirjoissa ollen yli 23km (gps42km). Haukut venyivät nuorena järjestään seuraavaan aamuun. Akun vahvuuksia on ollut nuoresta lähtien hyvä löytötehokkuus, haku, aktiivinen työskentely hirvelle ja komea ääni. Löytötehokkuudesta kertoo myös se että Kesti lähes 4 syksyä ennen kuin sattui päivä, ettei irtilaskusta hirvet löytyneet.


Akulla on joitain omatoimisia karhulöytöjä ja muutama parempi haukku, juoksutuksia enemmänkin. Myös villisika haukkuja, kaiken kaikkiaan kaiken riistan koira.

Alla linkki koiratietokantaan ja haukkunäyte video

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?Rek...Aku emällä ja vasalla


Aku haukkuu villisikaa


Ravinnevan Lana

Lana käytiin Harrin kanssa ilmajoelta 2016 kevättalvella, tuntui ettei koiria ole koskaan liikaa, samassa kyydissä tuli Oivalle sisaruskoira Lulukin. Jo ensimmäisenä syksynä n 7kk iässä lana laitettiin näkö karhun jäljille, jota se seurasikin ja haukkui siirtyvänä pirteästi, myöhemmin syksyllä Lana etsi itse jo yöjäljen päästä karhun jalkeille. Päätetttiin keskittyä pelkästään kouluttamaan koiraa karhukoiraksi. 2018 syksyllä, vähäiset karhukontaktit ja kiiman sattuminen parhaaseen karhu aikaan, saivat meidät suopeiksi, jospa sittenkin laajennetaan repertuaaria myös hirveen, ja niinpä kiinnostus kannustamalla heräsikin aika nopeasti. Lanan vahvuuksia on Jämtiksikin tosi hyvä haku, ja hyvä haukkuääni. haukku kestot toissa ja tänä syksynä 6-12 tunnin välille. petoriista kiinostaa Lanaa paljon, usein siis hirven sijaan metsästä löytyy myös minkki ja näätä. koska hirvitulokset pitäisi saada alle 2v, emme enää näe syytä 3-4v käytättää kokeissa. Lanalla on näyttelyistä EH. alla videon pätkä lanan hirvityöskentelystä.

sukupuu= https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?Rek...